Information

Här finner vi information kring söka jobb.

Det är mycket som ska klaffa när det kommer att söka och verkligen hitta jobbet som man är ute efter.

Sen beror det lite vad man befinner sig i livet och vilket bransch.

Kanske är du en fas där vilket jobb som helst passar oavsett vilken bransch, bara för att helt enkelt få en sysselsättning med tillhörande inkomst.

Att bara komma in på arbetsmarknaden är ett stor grej. När ni väl har tagit klivit in på arbetsmarknaden så är det lättare att ta ett kliv i karriären. Då har ni lite spelrum och ger bra förutsättningar till nästa arbete om ni så önskar.

Kanske har ni sökt ett arbete som inte riktigt är det ni vill jobba med. Men det ger en inkomst och det ger trygghet. Då har ni en grund att kunna söka andra jobb efterhand.

Det handlar helt enkelt om vi ni strävar efter och vilken fas ni befinner er i livet.

Kanske som ny examinerad från gymnasiet känner ni att det inte spelar någon roll vilken typ av arbete ni tar er ann. Ni kanske vill tjäna ihop till den resan med ett tillfälligt arbete som alls är i någon bransch ni avser befinna er om låt säga 10år. Alla arbeten ger dock vidare erfarenhet och bidrar på sitt vis.

Det är också vad ni känner er tillfreds med i livet. Alla människor prioriterar inte karriär utan “nöjer” sig med ett jobb som de egentligen inte finner helt stimulerande. De värdesätter kanske familj och andra aspekter framför att vidareutbilda sig till det yrket de egentligen drömmer om. Det är förstås ett personligt val vi alla ställs för i livet och vi gör alla våra egna val.

Personligen var prio att hitta ett arbete som jag trivs med och får den övriga vardagen att fungera. Andra väljer att ha perioder som endast består av arbete för att kunna uppnå något som annars inte vore möjligt. Så länge ni som människa känner er tillfreds och mår bra.

Sen kan man inte sticka under stolen det rent ekonomiska tänket. Pengarna måste in varje månad och det får förstås prioriteras till en vis del. Så länge man finner en balans som passar både den ekonomiska och den övriga vardagen så är det för många OK så att säga.

Det är som sagt inte lätt att varken komma in eller att navigera sig rätt på arbetsmarknaden. Strävan är dock att hitta just den balansen som får allt fungera på ett vis där du som människa känner dig trygg och mår bra.