Att jobba med kläder

Att jobba med sälja kläder är för många en fantastiskt bransch. Då får man kombinera arbete med sitt stora intresse, nämligen kläder. Personligen så har jag större delen av livet arbetet med kläder, då primärt underkläder. Underkläder kanske får många låter som ett rätt tråkigt område men för mig är det ett stort intresse och jag verkligen brinner för olika typer av underkläder. Underkläder är så mycket mer än ett par tråkiga trosor eller boxershorts. Det finns sexiga underkläder sen finns helt skilda underkläder som endast ska vara funktionella. Det finns lite av varje typ av underkläder och det är förstås kul att som konsument kunna välja och vraka i utbudet. Jag har både varit involverade i en underklädesbutik som endast fanns fysisk, sedan en butik som både hade en lokal men även sålde underkläder online på nätet. Jag gillar att sälja underkläder på båda sätten men att sälja underkläder i butik är förstås något som blir lite personligare än sköta om kunder på en webbutik.

Sexiga underkläder säljer bra online då kunden annars kan vara lite blyg. Hemma framför skärmen så vågar de ta ut svängarna lite och köper sådant som de kanske inte skulle våga gå fram med till kassan i en “vanlig butik”. Fördelen att sälja underkläder online är också att det är smidigt att kunna ta del av ett stort utbud. Det blir helt enkelt mer överskådligt för besökarna. Ytterligare viktigt fördel är förstås att man kan hålla nere kostnader när man endast driver ehandel. Man slipper en lokalhyra som ofta äter upp en stor del av vinsten. Kan man hålla nere kostnaderna så kan man givetvis erbjuda bra priser till kunderna om man strävar efter detta. Fördelarna i en fysisk butik är förstås att kunderna kan känna och rent av testa produkterna innan de handlar. Då får man en liten annan uppfattning kring material osv vilket kan vara lite att svårare att förmedla online. Så båda typerna av försäljning har sina för och nackdelar. Men kan man kombinera de båda så är det upplagt för en succe!

Min jobb i underklädesbranschen är dock annorlunda då jag faktiskt jobbar med båda. Både fysisk och online butik vilket jag gör att jag får ta del av både världarna. Det är verkligen jätte kul och jag fullkomligt älskar underkläder. Jag har hamnat i rätt bransch och det är försäljning av kläder. Nu är jag förnärvarande nischad mot snygga och sexiga underkläder men det kan definitivt komma att ändras i framtiden. Så länge jag får arbeta med försäljning av kläder kommer jag garanteras trivas. Sen är det förstås önskvärt att få arbeta i både butik och med ehandel i form av en webshop. Kanske är detta en bransch för dig?

Undersök branschen, det finns mängder av butiker som ständigt söker personal och hittar du ditt drömjobb och de kanske inte anställer för närvarande så kan ni alltid lämna ditt CV. Då har du i alla fall visat ditt intresse och kan hoppas de tänker på dig när de väl väljer att anställa folk. Det är rolig bransch men för och nackdelar. Den kanske passar dig bra?