Fotograf

Detta inlägg handlar om fotograf yrket. Att vara fotograf är för många att kunna kombinera sin hobby med ett yrke. Och det är trots allt fantastiskt.

Sen finns det mängder av olika typer av fotografer. T.ex. som bröllopsfotograf, produktfotograf eller tex sport&/evenemangs fotograf. En del väljer att kombinera med andra väljer att fokusera på en nisch inom fotografering. Det gäller att fokusera och erbjuda det man är riktigt bra på.

Tar man t.ex. en bröllopsfotograf. Detta är egentligen en liten säsongbetonad marknad vilket gör att det kan tex är väldigt mycket bokningar på vår och sommar halvåret. Det är också väldig konkurrens inom bröllopsfotografering men som sagt gott om bokningar under en vis period.

Som bröllopsfotograf får man vara bered att verka under ett lite större område och än att t.ex. bara hålla sig runt omkring en stad. Ett exempel är t.ex. att man verkar som bröllopsfotograf i Skåne. Då får fotografen resa lite men samtidigt verksam i ett större område än just i en stad.

Det är viktigt som bröllopsfotograf att du har lätt att få kontakt med personerna du fotograferar. Det handlar helt enkelt om personkemi. Så personerna känns avslappnade när foton tas. Detta för få så bra och naturliga bröllopsbilder som möjligt. För att bli en riktigt bra bröllopsfotograf i Skåne eller övriga landet är det därför viktigt att jobba med att få en avslappnad fotosession oavsett om det gäller bröllop eller övriga fotograferingar.

Satsar du som “allmän fotograf” så kan det räcka att fokusera på en stad och vara verksam i dess omnejd. Det finns massar av möjligheter, allt från att fotografera familjer, så kallade familjefoton till hjälpa företag att ta foton på deras sortiment. Det gäller att tydligt presentera era tjänster och vad ni kan göra för just privatpersonen eller företaget beroende vad ni väljer att satsa på.

Detta gör ni bland annat genom att ha en tydlig presentation för era tjänster. Gärna även ha en aktiv portfölj där ni laddar upp med tidigare genomförda fotosessions så dina besökare kan ta del av du har erbjuda. Det ger besökarna ett tydligt budskap och förtroende för fotografen i fråga.

Fotograf yrket är en spännande bransch med mängder kreativa och kompetenta människor. Kanske är denna bransch något för dig?